Ίλιγγος-Εμβοές

iligos

Με τον όρο ίλιγγος εννοούμε την ψευδαίσθηση της κίνησης, ενώ το σώμα παραμένει ακίνητο. Αυτό εκδηλώνεται:  με την αίσθηση της περιστροφής του σώματος, της ώθησης, της τάσης για πτώση ή της αιώρησης προς τα πλάγια, εμπρός, πίσω, πάνω ή κάτω. Ο ασθενής βέβαια σχεδόν πάντα γνωρίζει ότι τα συμπτώματα αυτά είναι ψευδή και τις περισσότερες φορές, παρότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά δεν είναι επικίνδυνα. Η διάγνωση του ιλίγγου απαιτεί εξειδικευμένο νευροωτολογικό έλεγχο για τον προσδιορισμό των αιτιών του, πριν δοθεί οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή.

 

Σε ασθενείς με έντονα συμπτώματα ζαλάδας και ιλίγγους, που προκαλούνται από αυχενικό – αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, τα φυσικά θεραπευτικά μέσα που χρησιμοποιούμε έχουν σαν σκοπό τη μείωση των συμπτωμάτων, καθώς και την αποκατάσταση της μειωμένης λειτουργικότητας της αυχενικής μοίρας και των άνω άκρων.

 

  

emvoes

 

Οι εμβοές των αυτιών είναι η αντίληψη ήχων που προέρχονται από εξωτερική πηγή, χωρίς αυτοί να υπάρχουν στην πραγματικότητα.
Συνήθως χρησιμοποιούμε τον όρο βούισμα αυτιών, μιας και ο ήχος που αντιλαμβανόμαστε μοιάζει περισσότερο με βουητό, που το αντιλαμβανόμαστε στο ένα ή και στα δύο αυτιά.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλείται από μερική καταστροφή ή βλάβη των αισθητήριων κυττάρων του ακουστικού νεύρου στο εσωτερικό του αυτιού, γι’αυτό και συνήθως συναντάται σε άτομα με προβλήματα ακοής. Ο βελονισμός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ενοχλητική αίσθηση του βουητού στα αυτιά σας.