Παχυσαρκία-Κάπνισμα-Άγχος

Άγχος

stressΤο άγχος είναι η αιτία πολλών ασθενειών, το ανθρώπινο σώμα όμως έχει τεράστιο δυναμικό και μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη φλυαρία του νου με φυσικούς και εύκολους τρόπους. Το άγχος είναι ένα φίλος που έρχεται να σε βοηθήσει να βρεις την αλήθεια μέσα σου.

Η θεραπεία του δεν είναι ένα μαγικό κουμπί αλλά αλλαγή του τρόπου ζωής! Η διαχείριση του από την πλευρά της φυσικοθεραπείας περιλαμβάνει καθοδήγηση έλεγχου των κρίσεων και κατανόηση των αιτιών, βελονισμό, μάλαξη, άσκηση (αερόβια και διατάσεις), καθώς και βιοαναδραση. Η συνεργασία με ιατρικές ειδικότητες (νευρολόγους, ψυχολόγους, ψυχιάτρους κ.α.) φέρει καλύτερα αποτελέσματα και μερικές φορές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας.

Επίσης συμπληρώνουν την θεραπεία πολύ καλά θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική, η καλή διατροφή και εναλλακτικές ενεργειακές θεραπείες όπως ρεφλεξολογία, χρωματοθεραπεία, αρωματοθεραπέια, υδροθεραπεια, yoga, taichi,pilates, διαλογισμός κ.α.

  

 

Παχυσαρκία

Οι προτεινόμενες μέθοδοι και τεχνικές βελονισμού και ηλεκτροβελονισμού που θα προταθούν για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θεωρούνται συμπληρωματικές της διαιτητικής αγωγής, της άσκησης και της αισθητικής φροντίδας και όχι εναλλακτικές προτάσεις (δηλαδή αντί αυτών).

Αυτό σημαίνει ότι ο βελονισμός έρχεται να συμπληρώσει τα κενά, να υποστηρίξει τα διαιτητικά σχήματα που χρησιμοποιούν ιατροί, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και αισθητικοί και να βοηθήσει ένα πολύπλοκο πρόβλημα υγείας των πληθυσμών του σύγχρονου κόσμου

 

 

Κάπνισμα

smokΠολλές μελέτες που σχετίζονται με απεξάρτηση από ουσίες αναφέρουν, ότι ο βελονισμός αυξάνει την ανάγκη για θετική δράση, δημιουργεί ζωτικότητα και ευφορία, ισχυροποιεί τη θέληση, βοηθά το μυαλό να σκεφθεί καθαρά και να ελέγξει την επιθυμία.

Η δουλειά του βελονισμού είναι να μειώσει στο ελάχιστο τη προσπάθεια που καταβάλει ο καπνιστής.

Ο βελονισμός δεν κόβει το κάπνισμα, μειώνει όμως σημαντικά την ένταση και τη διάρκεια του συνδρόμου στέρησης.

Βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει γρήγορα, τις δικές του ουσίες που θα αντικαταστήσουν την ευφορική, αντικαταθλιπτική και τονωτική δράση της νικοτίνης.